dilluns, 20 de maig del 2013

LA VEU D'UN POBLE: HOMENATGE A ESTELLÉS


Enguany és el 20è aniversari de la mort de Vicent Andrés Estellés i les Llums i les ombres no podia mantenir-se al marge d'aquesta celebració, si més no perquè Estellés és la figura més important de la poètica valenciana del segle XX. 

Estellés ens ha fet sentir l'amor, la mort, el goig sexual, la fam ... Ha defensat la identitat d'un poble, el valencià, de la nostra llengua, ens ha fet fruir amb el valor de la vida quotidiana des de la humilitat i la senzillesa d'un forner, que és com ell es sentia. Va viure amb passió els esdeveniments de la seua època i va tenir la capacitat d’explicar-los; de contar amb gran força el que va viure en els seus poemes, el que va sentir i el que pensava.

Amb aquest treball el seminari de valencià us convidem a conèixer un poc més de la vida i obra d’aquest autor i a regalar-nos un dels seus poemes recitat amb tot el sentiment i l’expressivitat que sigueu capaços en el concert-recital que Bertomeu ens farà a l'escola el dia 22 de Maig al saló d'actes de Florida, sota el títol 7 D'ESTELLÉS. 



Una petita mostra del treball de Bertomeu musicant a Estellés.



El dossier de les activitats d'aula per a l'alumnat.